Vergoeding voetzorg en Simm's classificatie

In het jaar 2013 gelden er†nieuwe voorwaarden met betrekking tot de vergoeding in de voetzorg voor diabetespatiŽnten. In het algemeen gaan zorgverzekeraars steeds meer eisen stellen ten aanzien van de vergoeding.

Pedicures moeten onder andere de zogenaamde Simm's classificatie van de cliŽnt gaan vermelden op de factuur.

De Simm's classificatie is een risico-inventarisatie die in kaart brengt welke risico's de patiŽnt loopt op het mogelijk ontstaan van een ulcus (zeer langzaam genezende wond/open wond) of meerdere ulcera.

De classificatie loopt van klasse 0 = goed oppervlakkig gevoel en goede doorbloeding tot klasse 3 = (doorgemaakt) ulcus of amputatie.

Door middel van een screening, waarbij diverse testen worden uitgevoerd met betrekking tot doorbloeding, gevoel en beweeglijkheid in de voeten, kan de Simm's classificatie worden bepaald. Dit kunt u bij een podotherapeut laten vast stellen.

Vanaf 2016 kan ik als medisch pedicure contracten afsluiten met diverse podotherapeuten zodat u als client uw pedicure behandeling (gedeeltelijk) vergoed kunt krijgen. Dit jaar zal ik nog naar een aantal bijeenkomsten gaan waarin duidelijk zal worden wat de vergoeding precies inhoudt en aan welke criteria moet worden voldaan.

Ook dit jaar zal ik weer†contracten†tekenen dus kunt u ook voor de diabetische voetzorg weer bij mij terecht!

GetAttachmentThumbnail