Specialisaties

Diabetische voetverzorging

Juist omdat een diabetes patiŽnt vaak een verminderd gevoel in de voeten krijgt in combinatie met een slechte wondgenezing is het van groot belang deze geregeld te laten controleren en behandelen door een gekwalificeerde pedicure.

Reumatische voetverzorging

Omdat reumapatiŽnten (het gaat hier meestal om ReumatoÔde Artritis) vaak een veranderde voet en/of teenstand hebben, komt het vaak voor dat er op verschillende plaatsen op de voet pijnlijke drukplekken ontstaan. Ook door het dunner worden van het vetkussen onder de bal van de voet kan ongewenste eelt Ėen likdoornvorming optreden.

Nagelbeugeltechniek

Dit kan worden toegepast bij ingroeiende nagels. D.m.v. een draadbeugel of een kunststof plakbeugel kan de groei van de nagel worden gereguleerd. Het doel is om de nagel weer terug te brengen tot normale pijnloze groei.

Nagelreparatie

Heeft u een schimmelnagel, stootnagel of een andere beschadiging aan uw nagel dan kan ik deze dmv gelacy (dit product is een combinatie van gel en acryl) repareren.

†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† † † † † † † † † † † †† † † † † † † † †† Nagelreparatie

Antidruktechniek

Antidruktechnieken worden toegepast om een voetklacht te verlichten en/of te verbeteren. Bij antidruktechnieken kun je aan de meest uiteenlopende materialen denken. Bijvoorbeeld vilt, fleecy web, copoline of clauden. Hiermee kan ik een nagel, likdoorn of een andere locatie drukvrij leggen.

Sporters

Om blessures te voorkomen is een goede voetverzorging en de juiste sportschoen van groot belang. Het in optimale conditie houden van uw voeten zorgt ervoor dat problemen voorkomen worden en dat is toch een must voor iedere sporter!

Specialisaties